Малює дощ на стінах візерунки.
Працює пензлем майже дві доби.
Вже від води немає порятунку:
Немає порятунку від сльоти*.
Малює дощ. Його не зупинити.
Душа*, котра' загорнута плащем,
По водах ще ненавчена ходити
Силкується домовитись з дощем.
Малює дощ і малювати буде,
А я печаль у серце не впущу...
За кілька днів народ про все забуде
І знову виглядатиме дощу.
Малює дощ...
Сльота - невпинний дощ, негода.
Душа - індивід, особа, людина.