І хто б там що й коли не говорив,
Трапляються іще дива на світі –
Мороз на склі віконнім проявив
Божествену голівку Нефертіті.
Єгипет. Попіл безлічі століть
Сліди засипав гордої цариці.
Чому ж цей профіль, шиї ніжна віть
Відбились нині в українській шибці?
О, Нефертіті! Золото пісків
Твоїй красі, напевне, вже набридло.
І ти пройшла крізь караван віків.
Аби приміряти північне срібло.