Героям, поклавшим своє життя за УКРАЇНУ, посвячується.
Ми тут зібралися, бо всіх нас Бог зібрав
У Світі Вишньому любові та покою,
Для нас позачасовий час настав,
Де вже нема ні болю, ні розбою.
Ми різні всі і з різних тут причин,
Хто молодий, а хто в літах поважних,
Ваги не має тут посада, вік чи чин,
Бог прийняв всіх сміливих та відважних.
Хотіли в мирі жити й працювати ми
На благо рідної до болю України;
Дітей ростити, та ріднесеньким батькам
В житті надією, підпорою служити.
Та спільне є одне, що поєднало нас,
Що важким тягарем лягло на плечі рідних -
Підступна смерть, що раптом розшукала нас,
Позбавила всіх сподівань майбутніх, щирих, гідних.
Але не довгим страшний розпач був,
Бо ангел прилетів та ніжно обійняв крилами,
І душі світлою любов’ю надихнув,
І заспокоїв мудрими словами:
- Блаженний той, за друзів хто
Життя своє віддав, в біді не кинув;
По честі Божу справу учинив,
І душу врятував, хоч сам загинув…
Ми тут зібралися, бо всіх нас Бог зібрав
У світі вишньому любові та покою,
Небесний України Легіон, щоб кожен знав:
На варті,..
любить вас,..
і захистить благословенний світ людей собою!
Нема худа без добра. Так навіть у сьогодення герої обстріляли з арти дитячий садок у ПМТ Донецьком. А скільки таких дітсадків, шкіл, лікарень та ін. було їми зруйновано у 14-му! В Донбасі у школах виставлені стенди з портретами загиблих дітей. Тобто, віддаючи своє життя, герої цим врятували життя не однієї дитини, яка інакше могла б загинути від їх рук. Як пишете "По честі Божу справу учинив, І душу врятував, хоч сам загинув". Вічна їм пам*ять!
"- Блаженний той, за друзів хто
Життя своє віддав, в біді не кинув;
По честі Божу справу учинив,
І душу врятував, хоч сам загинув…" Вічна пам*ять усім загиблим.