Украіно моя Ненько -
В Тебе славні діти!
Будуть жити вічно,
Є ким в нас гордитись.
Козаченьки наші славні,
За Тебе вмирали.
З ляхами і москалями
Йшли у бій кривавий.
І Мазепа й Вишневецький-
хоробрі гетьмани,
Здобували волю й правду
для нас, для держави.
За порогами Дніпра -
Хортицю і Січ зводили,
Сагайдачний і Хмельницький-
яничарів били.
Князі Твоі Украіно
Від Сяну до Дону,
Будували Русь велику
Тай на славу Божу.
А княгиня Ольга
Русь всю охрестила,
На горі, де Дніпро ревучий -
Тараса могила.
Там з могили споглядає
Кобзар ясночолий,
Як попливе з України
Кров ворожа у Чорнеє море.
Тяжко, важко зараз кровю
Волю здобуваєм,
"У сімі великій, вольній"
Пророка згадаєм.
Бо слова Шевченка гострі,
Мов стріли в отруті.
Бо понині іх бояться
Московскіі душі.
Кобзаря пророче слово-
Як ладан й кадило,
Що викурює лихого
Із "шкур омертвілих".
Є пишатись ким нам нині,
Бо ділом і словом,
Що боролися за нас ,
Вічні в нас героі.
Каменяр й Кобзар - Великі!,
Що словом рубають.
Аж "московскіі попи"
Від слів тих тікають.
Каменярські слова точать,
Скелі розсувають -
"Лупайте сю скалу!"
-У бій закликають...
"Зносіть і труд,
і спрагу, й голод.
Бо вам призначено скалу
сесю розбить." -Віщають!
.."Ми ломимо скалу,
рівняєм правді путі,
І щастя всіх прийде
по наших аж кістках."...
Слово Каменярське -
Пророчим вік буде.
Ми всі щиро вірим,
Що цей час прийде.
Украіно наша Ненько,
В тебе діти славні!
Проливають кров і нині
За нашу державу.
Козаченьки наші мужні
Гинуть за свободу,
Щоби вирватись з кайданів
Вкраінському роду.
Руслана Ліщинська-Солецька
10 вересня 2018
ruslana679@gmail.com