Своєму земляку в квадраті –
Анатолію Золотухіну, присвячую
Дослідник і відомий вчений,
в історії ти Шерлок Холмс,
бо наполегливий і чемний,
наш миколаївський коло́с!
Вивчаючи детально „Слово…“,
зробив велике відкриття –
церковна форма, а основа
перлини світського буття!
Твої „Гомер і Атлантида“
новий нам розкривають світ –
мов Котляревський й „Енеїда“
лишають незабутній слід.
З робіт таким іконостасом
вже чільне місце ти посів,
та зазвучать, я вірю, басом
ще й гімни древньої Русі!
13.09.2018