ПОВЕРНИСЯ (на музику Ернесто Кортазара «Dancing on the Clouds»)
ПОВЕРНИСЯ
(на музику Ернесто Кортазара
«Dancing on the Clouds»)
Тихо ніч опустила на землю крило,
І за хмари сховав срібний місяць чоло,
Вітер гілкою стукає в темне вікно,
Ніжно шепче мені про забуте давно, –
Відзивається серце і губиться спокій ізнов.
І до ранку тепер не заснути мені, –
Напливають у тиші картини ясні:
Я люблю, коли очі сміються твої,
І приємно, як бачу тебе уві сні,
А без тебе вселяється смуток у думи мої.
Ніч сумує до світання
Й тихо дивиться в вікно…
Повернися, мій коханий, –
Я щаслива буду знов.
Срібний місяць повільно за хмари зайшов,
Нічка темне розвісила скрізь полотно,
Там гуляє між вітами вітер м’який,
І тріпочуть веселі зелені листки, –
Чути музику ночі – ноктюрн поетичний легкий.
Пролітають без тебе хвилини святі…
Я сумую, чекаю тебе в самоті…
Появись і зігрій у обіймах міцних,
Ніжно-ніжно до серця свого пригорни,
Подаруй незабутнєє щастя мені хоч на мить.
Повернися, мій коханий, –
Я щаслива буду знов.
17.09.2013