Повлягались роси, задивились в небо,
Де посеред неба падають зірки.
Замовчали птахи, припинився щебет,
Лиш крутили жорна древні вітряки.
Розпашілись маки, а волошки сині,
Рахували зорі в вишині.
На вечірнє плесо крила лебедині,
Помахи робили в тишині.
Відгуляла спека, впали рясні роси,
Боцюни пішли по болотах.
І лягли покоси, і дзвеніли коси
По зелених у росі лугах.
Хмари зупинились на краєчку неба,
В блискавицях вдарили громи.
І хиталось поле, шелестіли стебла,
Їх давно з пилюки дощ промив.