Синіє рясно терен на горі,
Морозом ніжно поцілований.
А хмари, мов великі кораблі,
Пливуть по небу синьо-повному.
Останнє листя вітер обтрусив —
Ліс наскрізь світиться, гіллям чорніє.
Осінньої мелодії мотив
Звучить сумніше, бо краса тьмяніє.
Заплаче осінь, одягнувшись в темне,
Залишить спогадів нам зорепад.
Нізвідки ніжність прийде — серце терпне,
Бо вороття немає вже назад.