Чорний дим заполонив дрімуче місто,
Ніби вже живого тут нема,
Лиш машини своїм диким свистом,
Не дають спокою матерям.
Дивне місто, де машини їздять, не літають,
Де трамваї ходять, не ідуть,
Де пташки кричать, а не співають,
Де дівчата хлопців вже не ждуть.
Чорний дим, дрімучий ліс та повний місяць,
Сотні зір яскравих в висоті,
Дощ скрапає з верху до землі,
Мокре листя, мокрі ліхтарі.
Жовте листя скисло у воді,
На дорогах став густий туман,
Сфітлофори світять у горі,
І назустріч їде неоплан.