Ну що б, здавалося, вода?
Це Н20 – і більш нічого.
Та без води нема життя.
Вона – основа світу всього.
Найважливіша рідина
Для всіх створінь та організмів,
Землі артерія вона.
Перебуває в станах різних.
Чи лід, чи газ, чи рідина –
Однаково вода важлива.
У ній – уся краса земна,
У ній – природнє всяке диво.
Струмок, ріка удаль біжить,
І джерельце немов співає.
Послухай пісню цю хоч мить –
І вже душа відпочиває.
Вода - здоров’ю вірний друг,
Вода цілющу силу має.
Вона лікує від недуг,
З душі і тіла бруд змиває.
Дає нам силу, прохолоду,
Очам дарує насолоду.
Вода – здоров’я і життя,
Безцінна формула буття.
Цей вірш знайшла в синовому старому зошиті хімії. Домашнім завданням було написати свій роздум про воду.