Жираф
Гуляє жираф по савані,
Щипає траву на світанні,
Листочки з дерев під'їдає
Та зверху на всіх поглядає.
Бегемот
Він товсти́й та ще ледачий,
Ну, а як розкриє пащу —
Всі тікають хто куди,
Шоб не сталося біди!
— Стійте! Я ж вас не лякаю,
Це я просто позіхаю!
Заєць
Це звірятко полохливе
Влітку — сіре, взимку — біле.
По травичці все стрибає,
Дуже моркву полюбляє!
Крокодил
Не купайтеся у Нилі –
Там багато крокодилів.
Добре плавають, пірнають,
Здобич всі підстерігають.
Мають зуби довгі й гострі —
Не ходіть до них у гості!
Ведмідь
У барлозі смокче лапу,
Клишоногий, товстуватий.
Мед він дуже полюбляє,
Ще малину оббирає,
Їсть і рибу, і комах.
Частий гість він у казках.
Може голосно ревіть.
Хто це, діти? Це... ведмідь!
Лев
Колір шкіри — жовтуватий,
Має гриву волохату.
Сильний та серьозний звір!
Серед кішок — богатир!
Як почуєш дикий рев –
Знай: кричить цар звірів Лев!
Панда
Вона живе в Китаї,
Її всі добре знають!
І з ранку і до ночі
Гризе бамбук охоче.
Кумедна та грайлива
Ця панда чорно-біла.
Білка
Рудувате, або сіре —
Це звірятко дуже миле!
Їсть грибочки та горішки,
Запасе й на зиму трішки...
Загойдалась швидко гілка —
Це по ній стрибає... білка!
Вовк
На собаку дуже схожий,
Тільки людям він ворожий.
На обід охоче б з'їв
Чи козу, чи то зайців.
В полюванні знає толк.
Це зубастий сірий... вовк!
Миша
Це малесеньке звірятко.
Очі чорні, наче цятки.
Хвостик довгий та тоненький,
Зубки білі та гостренькі.
Шурудить вночі у тиші.
Хто ж це, дітки? Звісно... миша!