Перший сніг, мов перша любов:
Доторкне, обпече, нагряне.
Сонця промінь лишень зійшов -
Десь стече - ну а все ж зостане.
Хризантему візьме в обійми,
Бо ж кохає свою кохану,
Вступить з вітром в пекучі війни,
Присипаючи квіт над ранок.
Тихим холодом зачарує:
- Спи кохана, хай сниться зустріч -
- Тепла зустріч добро віншує,
- А я піду йому на зустріч...
Перший сніг... дивовижні чари:
Зорепади, цілунки, мрії.
Пеленою зірвались хмари:
- Спи кохана - то наші мрії...
(С) Леся Утриско