Кажуть, що батько у неї причетний до вбивства.
Хтозна, чи батько, чи дядько… усі на іконах,
жертви й убивці тепер – канонічні святині:
той у церквах, той на грошах смакує долоні.
Спадком укрите прощення гірким і землистим.
Кажуть з покорою, що переможців не судять,
навіть якщо порозпродали дочок по світі,
а особливо якщо дочки вибились в люди.
Знала би бабця численних Луї та Філіпів
про земляків, що деруть необтертого носа…
Аnne de Russie в чужині карбувала політиків,
Анна de Kyiv стоїть коронована й боса.
(2018)
*Аnne de Russie (фр.) читається ['ен де рус'І>
**на світлині пам'ятник Анні Ярославні у Києві на Львівській пл., скульптор К.Скритуцький, автор образу Ф.Баландін