Чом не козак?
В ладах – краса і сила.
Чеканить ноти
Спритний молоток.
Підхоплює цей спів
Луна на крила,
У такт ступа
Дівочий чобіток.
Для кожного в селі
Коваль, мов лицар.
Як іграшки,
У нього лемеші
Та й сапачки.
В них – небагато криці
І море –
Ковалевої душі.