– Дозвольте пожалітись вам, пані і панове.
Поскаржитись на сіре й безрадісне життя.
Житло в мене убоге, до того ж тимчасове,
Та вдячна ґречно людям за їжу й укриття.
Бродили по задвірках з сестрою і братами
І ледве не замерзли в зимовий, лютий час.
У вічі перехожим з мольбою зазирали,
Допоки добра пані не врятували нас.
Відтоді і нудьгую в пустій, залізній, клітці.
Сестру з братами швидко господарі знайшли.
Однісінька, лишившись, на вічній перетримці.
Вночі на зорі вию, не стримавши сльози.
А я така потішна! Ім'я у мене - Шпулька.
Та кажуть, безпородна і шанси нульові.
Але трикольорова і гарна в мене шубка!
Лише тепла й уваги бракує так мені.
Постійно виглядаю з надією у серці
Людину, що полюбить мене, хоч і проста.
В мої загляне очі, немовби у люстерце,
І стане неважливо, яка в мене краса.
Можливо хтось побачить мою безмежну душу.
В ній стільки заховалось любові і добра.
І теплиться надія, зізнатися вам мушу,
Що хтось мене помітить, але усе дарма.
Вночі і вдень молюся всім Янголам і Богу!
Прошу в них допомоги господаря знайти.
Змінити на щасливу мою сумну дорогу.
Звільнити від тривоги і долі сироти.
20. 02. 2019 Л. Маковей (Л. Сахмак)
ФОТО СОБАЧКИ РЕАЛЬНЕ! ХТО ХОЧЕ ЗАБРАТИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.096 32семь 94 9два.КУРАТОР - СНІЖАНА! СОБАЧКА ЗНАХОДИТЬСЯ ПІД КИЄВОМ (ІРПІНЬ).
Дякую, Пані Любо, що прочитали. Шпулька поки не знайшла свій дім. ФБ почав блокувати поширення моїх віршів про безпритульних собак. Хтось написав скаргу, що мої дописи порушують права співтовариств. Блокує не конкретно ті дописи, які я виставляю, а мої вірші, поширені волонтером у різні зоозахисні групи. Так що добро не всім потрібно. Коли почала писати вірші про собак, то багато собак прилаштувались і дуже швидко (з 13 - 10).