Минають дні, та місяці, та роки ...
Що сталось, чи не скалось - пропадає,
Невпинний час рахує наші кроки,
А попереду що - ніхто не знає...
Надія згасла. Вже пропала Віра.
Пішла Любов. А чи вона була?
Майбутне нам тепер химера,
Те що пройшло - пітьма або імла...
Де тіні предків залишились?
Нащо нащадків ми плекаєм?
Нікому знати не судилось -
Куди нам шлях, чого бажаєм....
Минулі перемоги й втрати,
Все зникне у хаосі змін.
Навіщо нам чогось бажати?
Мир - порожнеча, лиш міраж та тлін.
Життя - не боротьба. Все пропадає,
Фінал уже відомий нам:
Кудись у космосі наш світ зникає,
Десь зірка нова запалає там...
(з російської) 4/3/2019