Чи то в березні, чи в квітні
У зеленому лісочку
Квіти розцвіли тендітні,
А у них "синенькі очка".
Хрущик дивом дивувався
- Що за квіти? От загадка!
В мишки сірої спитався,
А вона:
-Немаю й гадки.
Тут і равлик виліз жваво
Зі своєї мушлі-хатки,
Бо йому також цікаво,
Що за квіти? Де загадка?
Але відповідь не знали
Ні комарик, ані жабка
Навіть ящірка питала
-Що за квіти? Де розгадка?
Аж ось на соснову гілку
Сіла чорноока галка:
-А я знаю! Сині квіти-
Це фіалки! Це ж фіалки!!!
Вірш друкується вдруге, оскільки зник із сайту.