Здивована Десна
В наше місто знов прийшла весна
І бурульки капають сльозами.
Кожний рік здивована Десна
Сонце зустрічає поряд з нами.
Скільки в неї є великих сил,
Щоб прибрати кучугури снігу,
Скрижанілий, панцирний настил
На шматки порвати у відлигу.
Я дивлюсь на неї з берегів,
На крижини, що пливуть поволі -
Це найбільше із природних див,
Як в житті там є мінливість долі.
Так вона несе із року в рік
Темний лід, який у квітні гине.
Ось іще шматок під сонцем зник
І в Дніпро, розтанувши, порине...