Природа – це світ, вищим розумом створений.
Блискучий мистецтва космічного вигад…
Завжди перед нами. І завжди розгорнена
Ця вічна, жива, закодована книга.
Шедеври тут зібрані Божою працею –
Прадавні і мов нестаріючі, юні.
Які в ній заставки! Які ілюстрації!
А літер немає. Самі тільки руни.
І то не чіткі. Змиті водами, звітрені –
Угнулись, потерлись під кроками часу.
Помітно, що деякі аркуші вирвано
Безжально і грубо, як кажуть – «із м’ясом».
І є сторінки, що вже стали червоними –
Задавнено температурять від болю,
Неначе взивають тривожними дзвонами
До всього живого. – Про бережність молять…
В цю книгу щодня, як у совість, вдивляємось,
Шукаємо правила, слушні цитати.
Вчимось на помилках і знов намагаємось
Хоча б по складах її мудрість читати.