Італія – чужа мені країно,
Твою історію відразу не збагнеш,
Але Венецію, гондоли і паніні
Ти глибоко у серце покладеш…
Італія – колись імператриця,
А нині – королева світу мод,
Відомі скрізь терамісу і піцца –
Цей кулінарний італійський код…
Італія – ти геніїв колиска:
Де Вінчі, Бруно, Галілей...
Твоїх імен є довга низка
Серед митців та надлюдей.
Італія, пробач мою нещирість,-
Я не водив годинник у твій час,
Та споживав усю твою гостинність,
Твою відвертість бачив без прикрас.
Не ображайсь, Італія чарівна,
Але в тобі я щастя не знайду.
Живе в моєму серці Україна –
До тебе лише гостем я зайду !
Серпень 2018