Було і буває —
Нема чого їсти.
Дві дірки в кишенях —
За чим у них лізти?
А радіо каже:
«За борг ваш великий
Вам світло відріжуть». —
І грають музики.
Було і буває —
Життям іншим мариш,
Коли якусь юшку
З кісток голих вариш.
А радіо каже:
«За борг ваш великий
Газ, воду відключать...» —
І грають музики.
Було і буває —
Від дум важко спати,
І краще б ніколи
Боргів тих не знати!
А радіо каже:
«За борг ваш великий
Вас виселять скоро».
І знову — музики!
Заграй краще траур,
Несита шарманко!
Вже ліпше почути
Наступного ранку:
«Готуйтеся, люди:
За борг ваш великий
Вас всіх розстріляють».
А потім — музики!