Глибока ніч горнулась бархатисто,
Зібралися в танок зірки ясні,
Виблискували в небі мов намисто,
Готуючи у світ прихід мені –
У темні ночі та у дні барвисті.
З неділі сталося – на понеділок –
Так-так, я народилася вночі.
Був місяць втомлений, та взявсь до діла
(Годинки три, як зліз старий з печі),
Мені кортіло з маминого тіла…
Напевно, вабила нічна краса,
Цвіркун і жабки, і духмяна липа,
Ставок і зачарована лоза…
Тому спішила у пшеничний липень,
Де з неба янголів свята сльоза…
Прийшла в цей світ у день останній Рака,
Дарма, що понеділок… Це – його.
Не чуюся, скажу вам, неборака
І вдячна долі, бо було всього…
Бажаю людям лиш найкращого!
Вітання всім-всім знакам Зодіаку!
22 липня 2019
(с) Валентина Гуменюк