Коли тобі не спиться – випий кави
І, може, за хвилину вже заснеш...
Світ розмаїтий і такий цікавий –
Не знаєш, де програєш, де знайдеш…
Колись, бува, рукою до вершини
Тобі подати – й ти вже на горі.
Та плани всі ламає без причини
Життя в один момент, і все горить…
А в інший час стоїш понад проваллям
І думаєш: Усе, мені кінець…
Та раптом, ніби щось із задзеркалля
Тебе рятує, й ось вже вітерець
Тобі дарує крила, і в польоті
Ти забуваєш, що всього за мить
До цього ти стояв немов в болоті
І думав: Як же все мені болить!
Буває страшно, боляче і важко,
Буває сумно, а бува і так,
Що відчуваєш – ти як збита пташка,
Що в полі розпласталася навзнак.
Та пам’ятай собі, завжди і всюди
В цім світі діє правило одне:
В житті завжди перемагають люди,
Що не здаються – так, життя чудне!
Коли тобі не спиться – випий кави…