З сьогоднішнього дня (28 серпня) розпочалося "Бабине літо". Це перше "Бабине літо", яке називається "Молоде бабине літо" і закінчується воно 11 вересня.
Літо бабине грає в загравах ласкавого сонця.
Павутинням сповите, мережить пожовклу листву.
Заплітає ажуром і присмаком суму віконця,
Що так ревно пильнують, захованих доль, таїну.
Переливом сріблястим мої вже виблискують коси!
Не питаючи дозволу, осінь крадеться, мов тінь.
Загубилась весна, кришталеві розтанули роси,
А роки молоді непомітно пішли в далечінь.
– Не спіши, літо бабине, йти у далеке минуле.
Як душі пояснити? Вона ж повсякчас молода!
– Зачекай, похизуйся ще трохи, забравши, зажуру,
Бо у осені вдача химерна, примхлива хода.
– Подаруй на прощання мажорно-яскраві акорди.
Хай звучать відгомоном в холодні, засніжені дні.
– Приголуб оксамитом мої замережені скроні.
Кольорами весни розпиши на моєму вікні.
– Доспівай літню пісню про теплі дощі і веселку.
– Домалюй ніжні квіти на літньому ще полотні.
– Краєвидів пейзажі залиш на прощання, на згадку.
Хай вони проженуть заметіль із моєї душі.
Літо бабине грає в загравах ласкавого сонця.
Павутинням сповите, мережить пожовклу листву.
Заплітає ажуром і присмаком суму віконця,
Що так ревно пильнують, захованих, доль таїну.
28. 09. 2019 Л. Маковей (Л. Сахмак)
Картинка з інтернету