З РІЗДВОМ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ!
Пречиста Діва – світлий шлях земний
Наповнений любові та терпіння;
Не мати ні провини, ні вини
В житті земному – змалечку ще вміння –
З небес приходить в яву та у сни.
Господня мати – захист на землі,
Огорне омофором всіх нужденних,
(Безсилі навіть грізні королі)
Коли серця у молитвах щоденних-
Окріпнуть з нею немічні й малі.
Від Бога Сина народила в світ –
Христа Спасителя – із Крові й Плоті
Господнє Слово, що за тисяч літ -
(У цьому дивовижному польоті),
Єдиний рятівний Життя болід.
Заступниця всіх діток і матусь,
Любов’ю поєднала люд з небесним.
До Тебе, Матінко, щодень молюсь
За світло в душах і за мирні весни,
Коли Ти поруч, я не оступлюсь.
21 вересня 2019
(с) Валентина Гуменюк
Полотно "Непорочна Марія" Бартоломео Мурільйо, 1662р.
музей Прадо, Мадрид