Не шукай. Вже давно з тобою.
Захлинеться осінь дощем.
Вона має смертельну зброю -
Не розбиті серця та щем.
Не біжи, бо тікати негоже,
Спалить листя жовтим вогнем
Вона згине, але переможе -
Заховає туманним днем.
Не кричи, бо тебе не помітить,
Шепочи - і почує вмить.
На уламках старого світу
Вже душа її не болить.
Не чекай. Забирається світло
Геть, подалі від цих місцин.
Вже з'являється комір білий
У твоїх осінніх світлин.
Не сумуй. У теплому домі
Обіцянки дає любов.
Накажи почекати втомі,
І радій, що її поборов.