Світи мені, моя єдина зоре,
Світи з небес, омий рясним дощем,
Хоч небо - нескінченне синє море:
- Знайду тебе - кричить душевний щем.
Світи мені, життя моє, зомліле,
Життя розлук, нездійснених надій.
Молитву з болем мати шепотіла,
Думки вели розгублено свій бій.
Світи мені, не смієш знов згасати,
Лишень полинь у засвітки чудні,
А я в колисці буду колисати,
Святую душу й дні, такі сумні.
Світи мені, мій квіте, моя зоре,
Це все, що маю, чим тепер живу.
Вдивляюсь в тебе... небо, синє море -
І світ сльози торкає тятиву...
(С) Леся Утриско
В пам`ять Герою України - Роману Сех — con Лариса Сех