Ходить вірус, по світу блукає
І народи Європи лякає.
Він здолав океанські простори,
Пролетів крізь пустелі та гори,
В чорний кошик він душі збирає,
Ні жалю він, ні втоми не знає.
Хтось у море від нього тікає,
Хтось у небо блакитне злітає,
Хтось в безлюдні крокує долини,
Хтось у церкві поклони б’є нині.
Тільки люди у білих халатах
Світ рятують він нього в палатах.
У Нью-Йорку, у Бонні, в Мілані
Сивий пан, чи гарнюсінька пані,
Науковці худі, перспективні
Скоро ліки знайдуть ефективні
І „китайську чуму“ подолають,
З перемогою світ привітають!
І відкриють країни кордони,
Зніме митниця всі перепони -
Треба нам лікарів обійняти,
Тих, хто може людей лікувати!
5.03.20р.