Як баба Химка на похорон збиралася.
Баба Химка овдовіла двадцять п’ять літ тому,
Й з того часу не впускала мужиків додому.
Вже зібралась на тім світі стрітись з Гарасимом,
І на похорон складала свічки і хустини.
Вже й труна є на горищі, й поминальна сітка,
„Буду, – каже, – в домовині я лежать, як квітка!”
Шістдесят вже тисяч склала копійка в копійку –
Батюшці на панахиду, на кадило й лійку.
Й щоб на поминах всі їли оселедці й сало,
На сто душ було горілки й котлет вистачало.
Вже й свічки за упокій впакувала в стосі,
Щоб поставить в Святій Лаврі Варварі й Явдосі.
Пощитала – ще лишилось п’ять тисяч в запасі –
Значить, можна їх потратить на щось дуже ласе.
Погукала в дім сусідку і веде річ далі:
„Двадцять літ без чоловіка я кукую, Галю.
Якщо твій Василь цю ніч проведе зі мною,
Заплачу йому п’ять тисяч ще й обід накрою.
Якщо дуже догодить – заповім ще й хату,
Одпишу йому свій пай й козу бородату.”
Ну а, жінка до копійки була дуже ласа,
Враз для чоловіка скорчила Горгони гримасу:
„Доки будеш ти, ледащо, колупатись в носі?
Хватить вже тобі хропіти – йди заробляй гроші.
Ти ж у мене при здоров’ї, не страшний на пиці,
Можеш бабу вдовольнити і не покривиться.
За 5 тисяч купим велік, а мені – гамаші,
Шкільну форму й черевики Петрику і Маші.”
Чоловік почухав боки і перехрестився,
Дума: „От клопот на голову отакий звалився!”
Але жінка пхає в спину: „Це не буде зрада.
Погуцикай туди сюди – скільки бабі нада?”
Надивився він журналів, де красиві пані
Напахтивсь одеколоном, покупався в бані.
Й почвалав, як на забій, він до баби Хими,
Ну, а жінці закортіло взнать, що там між ними.
Як пройшло вже дві години, осою летіла:
Дума, може чого доброго, баба околіла.
Під вікном почула жінка речі не хороші:
„Не спиняйсь ні на хвилину, я віддам всі гроші!
Як дивлюсь на тебе, Васю, то котиться слина,
Бо ж нема на світі білім кращого мужчини.
Забирай козу і хату – я безмежно рада!
А як вмру, то поховає мене сільська рада.»
Ота так воно і буде,бо сусід обчистить,як дізнається про гроші.. Гадаю баб сільська рада й так похоронить..
Дякую, повеселили. Удачі Вам, миру і здоров*я!