Кинуть тебе за грати,
волю будуть топтати,
сховаєш у серця прапор -
будеш від болю кричати.
Пригорнеш, наче дівчину
святу тобі цю тканину,
ти воїн - один у полі
до крові розстріляної волі.
Воля тобі - найдорожче,
на прапорі - сльози народу,
стиснеш кулак відчайдушно,
ти присягав за свободу.
Кинули тебе за грати,
руки до крові стерти,
ховаєш у серця прапор,
волю не взяти у мертвих..
Застигнуть слова, як усмішка-
"вам не скорити волю,
та катування залиште,
свободу я взяв з собою.."
Впаде закривалене тіло,
не скорена його свобода,
та піснею зазвеніла
воля всього народу.