До дня вишиванки!
(пісня)
Одягну сьогодні зранку білу вишиванку!
У віночок заквітчаюсь знову залюбки.
Я вродлива, молоденька, чарівна́ панянка.
Хай не зводять з мене погляд статні парубки.
Приспів:
Подивіться всі на мене! Схожа на картинку!
Довгі коси, сяйні очі, мов небесна синь.
Я козачка гонорова, вільна українка!
Вийшла з роду українських вірних берегинь.
В'ється стрічкою до гаю втоптана стежинка.
Зачекався там на мене леґінь на коні.
Вдалині, в загравах сонця, виграє сопілка,
і чомусь моє серде́нько, мовби у вогні!
Приспів
Полечу з ним в сині гори, де цвітуть меду́нки.
Зачарую, зацілую, аж до забуття!
Бо звабливі і жагучі чари у чаклунки.
Йтиме в парі він зі мною стежкою життя.
Приспів
16. 05. 2020 Л. Маковей (Л. Сахмак)
Дякую Вам, пані Надіє, за похвалу. Рада, що пісня сподобалася! Може колись хтось і заспіває. Недавно заспівали одну мою пісня. Нехай і на аматорському рівні, але все одно приємно. Якщо буде бажання, то послухайте. https://www.facebook.com/100001737364417/videos/2990278547706695/