Скоро сє кінчєє рік -
Тилько рік навчальний
В кого є в родині учень ,
То дуже повчальний.
Вчитьсє бабка, вчитьсє дід,
Підключєє сє сусід,
Тато, мама, шваґер, брат,
Сестра, тета, сваха, сват.
Всі сє вчут разо́м в онлайні
Би оцінки мала файні
В тій школі дитина
Дбає вся родина.
Сидєт діти по хата́х,
Телефон вічно в руках
(вони й так го не пускают,
щось там дивлєтьсє і грают)
А тепер по нім сє й вчут,
Вот скажіт, люди, не цуд?
Замість того би забрати,
Тепер траба прив’єзати.
Що ж то буде в них з вочи́ма?
Би не виникла проблєма
Цалий день в тім телефоні
Сверблєт вже від них долоні.
Завданнє́ ті роблєт всі
В каждій сивій голові
Ще сє троха щось лишило,
Коли в школу сє ходило.
Каждий щось від себе скаже
І задача сє розв’яже
На ті дроби чи проценти
"Учень" зна́йде аргументи,
Чо писати саме так
І який покласти знак.
Лічут япка і грушки,
Ставлєт в реченньох крапки́,
Дужки, коми, ружні знаки,
Як вирощувати злаки,
Де Іспанія, Аляска
І яка найкраща казка.
Як писати пряму мову
І що взєти за основу,
Знают всьо - гризут науку
Би допомогти онуку,
Би допомогти дитині
Вчитисє в тій школі нині.
Вже до школи хочут діти,
Надоїло їм сидіти,
Гамір класу кличе їх,
Тєгне до друзів своїх.
МИ ще троха і вже взнаєм,
Які там оцінки маєм !
19.05.2020 р.