Як всі я ріс та що належить вчив,
То іспити складав, то тренувався,
Був в інституті, потім відслужив ...
Завжди таким, як всі, я залишався.
Так, Кобзаря всього не прочитав -
Але про те нітрохи не шкодую!
Що там поеми? Про Британіку не знав,
А пережив багато й гарно метикую...
І кварки, і геном мені наче туман,
До Баха з Пікассо не привертався,
В науках та мистецтвах я профан.
Диплом, професія - та неуком лишався...
Люблю футбол й рибалку, ще гриби...
Я зовсім простий - ні пихи ані каламуті -
Йду навпростець, без сумніву чи боротьби -
Хоть дрібнуватий - не втрачаю-ж суті!
Ніхто над кожним кроком не міркує,
Хоча альтернативи всюди є...
Зусилля всяка справа потребує,
Та "розуму знання не додає"!
(з російської) 12/6/2020