Вітаю всіх друзів, поетів і читачів з прийдешнім магічним святом Івана Купала! Бажаю усім гарного літнього настрою і незабутнього дійства на лоні природи. А панночкам зустріти своїх наречених, які знайдуть для них "квітку щастя".
Позлітались на "Купала" панночки до річки!
Поплили гуртом віночки з квітів і шовків.
А у кожному плетінні - кольорова стрічка
Для сміливих, дужих, спритних, вільних козаків.
Приспів:
– Гей, музики, не змовкайте! На цимбалах грайте!
Недоладно нудьгувати у купальську ніч.
– Нумо, хлопці, жвавих коней хутко розпрягайте!
Будуть танці аж до ранку в мерехтінні свіч.
– Лиш побач мерщій, коханий, потаємну стрічку,
Бо там вишита стежина до моїх воріт.
Хай з'єднає нас назавжди чудодійна нічка
І захований у хащах папороті цвіт.
Приспів
– Поклади мені на ґанок чародійську квітку.
Хай не стануть на заваді зграї темних сил.
Наше щастя нездоланне і не має смутку.
Попливе наш спільний човен в променях світил.
Приспів
05. 07. 2020 Л. Маковей (Л. Сахмак)