Обсипається літо пелюстками шовковими,
Тихо падає зорями в простір світу земний,
Озивається в тиші голосами казковими
І дарує із квітів букет запашний.
Літо грається з променем безтурботно і радісно,
Прохолодою ранки огортає ясні,
А за обрієм серпень підкрадається заздрісно
І наспівує потайки ніжні липню пісні.
Обдаровує літо веселковими барвами,
Ніжить погляд пейзажами і прибоєм морським,
Пада вранці під ноги росянистими травами
І повітрям напоює соковито - п'янким.