Тримайся батьківщини силами всіма!
Домівка рідна -- прихисток, твердиня,
Де пам'ятки повсюдно недарма
Для тебе збереглись від сотворіння.
Побіжно глянеш, і заграє в жилах кров:
Усе, тобі знайоме до билинки,
Настав момент сповна відчути знов,
Муруючи життя свого цеглинки.
Держися отчого гнізда, допоки духу
Не перетреться стоншена роками нить;
Горнись поближче в люту завірюху,
І батьківщина завжди захистить.
* * *
Вона на дні самісінькому нині, --
Повага наша сьогоденна до святинь.
А ти зумій надуманій, сліпій гордині
Протипоставити шаноби всю глибінь!
Роз'єднаність ніколи не була ще
Мірилом цінностей, якого ти волів.
Тому зречись ідей своїх пропащих
В ім'я нам Богом даної землі!