Планети кажуть, розгортає осінь
мій власний цьогорічний календар...
Про часу плин і сивину волосся
шепочуть тихо: - "Пий рокі́в нектар,
лови цю мить, хай не щемить за часом
у серці і душі... Бунтуй, бунтар,
в очах твоїх не раз відсвітить плесом
промінчик сонця - неба й Бога дар.
Не розплещи, ділись розумно й щиро...
Життя не подарунок, не товар -
малюй, майструй, твори свій вік сміливо,
бо ти лиш в нім слухач собі й казкар".
Ілюстрація: "Відчуття", Юрій Нагулко