бачиш, он на тлі вечірньої заграви
пекельна чорнота? то невідворотно
йде назустріч ночі диявольська кіннота.
наші шаблі блищать, наші списи палають,
нас вінчають славою блискавка та грім.
ми, похмурі, вмотивовані і цілеспрямовані,
в майбутнє дивимося весело й жорстоко:
смерть – звичайний спосіб нашого життя;
битва, убивство, злочин – наші постійні жадання;
війна заради війни – наш основний інстинкт.
тут ми були, й незабаром тут будемо знов.
нам цікаво пролити ще й вашу,
вороги, боягузливу кров.
ви накреслили нам цю безглузду червону лінію
ми переможемо вас під покровом нічної імли.
– вшануйте кінноту!
що це? наші начальники завили, немов вовки:
чуємо кров і смерть! будьмо напоготові! –
і ось ми вже рубаємо когось, немов капусту,
на полі селянському, потом рясним умиваючися.
такі-то наші, браття, клопоти земні!
нічого свого не маємо, тільки коня та зброю,
а ще – нашу славу, що летить ген далеко попереду:
готуйтеся, гречкосії, тепер ми йдемо до вас.
а готуватися треба: не плуги на мечі перековувати,
а вчитися бути чемними. ми не гнемо колін –
доведеться зігнути вам; ось ми: страшні, як негода!
вшануйте кінноту, врятуйте свій урожай.
це – не жарти, але ми вбиваємо зі сміхом;
зі сміхом і помираємо, та це вже – правдивий жарт.
хто ще, як ми, володіє нашим мистецтвом?
хоч би як, ми зробили це знов досить-таки непогано.
над полями, всіяними трупом;
над скаліченими, скореними, вмиротвореними ворогами
ми встановили, стоптавши чужі прапори,
нашу минущу славу. ваші діти її зруйнують.
а ми вже рушили далі, ми – прапороносці пекла.
радійте, бо наше пекло слідом за нами не йде.
війна заради війни – те, що нам дано, мов дітям,
забавою для забави. чекайте армагеддону,
бувайте. слава кінноті!
war for war, motörhead
ID:
888557
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Поема ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 12.09.2020 23:42:22
© дата внесення змiн: 12.09.2020 23:42:22
автор: Alisson
Вкажіть причину вашої скарги
|