не підходь до мене зараз. я ніколи не казав,
що мене можна бачити, коли я мертвий.
залиш мене зараз, прийми свій страх,
та не приймай ще більшого: є речі,
страшніші за смерть.
слуга став господарем. ти розумієш?
навряд, та й менше з тим. мені тепер потрібно
перевірити схованку, де мої сни:
чи на місці ще дзвін, що ніколи не дзвонить,
і дівчина, що ніколи не базікає зайвого.
пробач, я сам базікаю. зараз ми не самі.
невже твої кістки досі не б'ють на сполох?
невже ти нічого не чула, щоб викопати скарб?
до влади прийшли побиті цвіллю зелені собаки –
ми шепочемося про це, та все таємною мовою:
незаслужене має першорядне значення;
незчисленні кістки чекають на свій підрахунок;
нашим почесним гостем буде великий воєначальник
з ворожою кров'ю, що тектиме у нього по пальцях.
нехай вони всі помруть; нехай вони втратять
згідно з законом все, та нехай не бачать,
що вони втратили: вирвіть їм очі, – я
не бачу в цьому нічого поганого. зроби їх сліпими.
буде так: ми зробимо все необхідне,
і ось ми прийшли! а з нами – чума та війна.
ось ми ті, що вийшли з вашого лігва,
а тепер повернулися перед світанком. тямте:
ви не можете цього збагнути. ми звемося людьми,
але ми не причетні, люди, до ваших нелюдських злочинів.
що вдієш? отруєний вашими поганими намірами,
нам не подобається світ, який ви збудували;
тепер ми його зруйнуємо, він впаде вам на ваші голови.
заподій їм швидкої смерти – чи, коли схочеш, повільної.
можеш зробити їх перше сліпими, щоб не бачили тих страхів,
а потім, я припускаю, ти станеш достатньо жорстокою.
– повиривай з них хребти, порозбивай їм голови.
нехай вони волають перед смертю,
нехай на тебе кидають тисячами гарні слова –
ті слова ти розіб'єш одним лиш простим запитанням:
яким? я не знаю. ми знищимо їх усіх.
ми прийдемо, як ракети-провісники армагеддону;
ми підпалимо їхню заздрість, жадобу й підлоту так,
що вони вибухатимуть, мов бомби, одне за одним,
і кожен той вибух спустошить гектарів 100, як не 1000
make 'em blind, motörhead
а навіщо мене пом'якшувати? ви можете називати так, як я називаюся: Alisson; а на взаємну увагу не розраховуйте: ваші вірші бачила, й вони мені видаються досить тупенькими