В червоні ягоди не йди, зажди!
Від них лежать без шкіри безголові
болючі спогади насилля й крові,
і кігтів окривавлені сліди,
не йди!
В червоних ягід перелісний плід.
Від них у трави падає багрово
беззвучне й потайне останнє слово
на згаслий і чужий гарячий слід.
Ти зблід!
В червоних ягодах минув мій цвіт.
Від них і стиль віршований, порфірний,
і дух, молитвами простий та вірний,
під шелестом жахних гримливих віт.
Та не тобі той світ!
(на фільм "The Village" 2004)