Чи сонечко світить, чи дощик іде -
Учитель щоденно до знань нас веде.
Чи в гуморі зранку, чи в серці хурделиця,
Барвінком яскравим між дітками стелиться.
Характери різні, знання, виховання,
Та вчитель згуртує усіх до навчання.
І поки всі граються, сваряться, мріють -
Учитель навчити тримає надію.
І вчить, поступово вкладаючи зерня,
І вірить, що націю виведе з терня,
І знає, крім нього ніхто - він Месія,
Що щастям й добробутом землю засіє.
Шанують учителя мама і тато,
Від нього залежить в житті так багато:
Він першим побачить дитячі таланти -
Котрі з них художники, хто музиканти,
У кого до праці потягнуться руки,
А хто подолає найважчі науки...
Учитель - порадник, натхненник, взірець,
Наставник, сповідник і долі творець.
Ілюстрація: "Відлуння", Юрій Нагулко, 2020