сині тумани закохані в ранішню землю,
сині тумани - то прояв осінніх печалей,
ти загубилась у сонмі зачинених келій,
він розчинився у сонмі незримих деталей
може, ти плачеш, а, може, нічого й не сталось -
маревом було і маревом, знітившись, зникло
в безвість, у пекло, в Геєнну, в Вальгаллу
тьмяне зображення так і не знаного лику,
може, тремтять твої пальці на звук телефона,
очі блукають, не маючи точки опори,
може, він був полотна затонованим фоном,
отже - він знятий, як вицвілі за́прані штори,
може, він мертвий, а, може, десь смалить цигарку
і обіймає в екстазі саму недоречність,
може, тобі і не холодно й, навіть, не парко,
отже - не кров, а засохлий на одязі кетчуп
сині тумани закохані в ранішню землю,
сині тумани - то прояв осінніх печалей,
ти загубилась у сонмі зачинених келій,
він розчинився у сонмі незримих деталей