чи ви мали колись такий день, як у мене сьогодні?
нічого не йде, не складається і не тримається купи.
ви розгублено озираєтеся, і люди, котрих ви бачите,
здаються вам гарантією, що зараз ви з'їдете з глузду.
ви, наприклад, приходите до цих інституцій влади,
і потрапляєте до притулку для диких скажених собак:
вони брешуть на вас, мов скажені, з усіх боків,
і така епідемія шириться дуже далеко.
я бачу, як вони бігають з прицупленими хвостами,
мов собаки серед зими.
пророки, політики, клоуни та журналісти –
всі вони, як собаки, що казяться серед зими.
дай дихання гір втихомирить твої жалі,
пий цю воду з фонтана: вона, я гадаю, цілюща.
не будь, як собака серед зими, чоловіче.
начальники і постачальники, і позичальники – всі
гарчать, як собаки серед зими.
найменші з цієї зграї бачать ці очі, й бояться;
чують це дике виття, й жахаються.
ні лисиця, ні кролик не знають в житті тривог,
малим цуценятам в яслах і таємна вечеря – свято.
а ви, як собаки серед зими, казитеся й лютуєте.
чи ви мали колись такий день? собаки серед зими.
ви озираєтеся, й скрізь бачите ці морди.
ні, не шукайте сховитку в державних інституціях,
бо ця епідемія – там же ж вона й зародилася.
ми бігаємо по канаті, що натягнений над сніговою
прірвою, взуті в домашні капці.
ми всі є собаками серед зими.
важко знайти спокій та рівновагу,
коли на тебе гавкають і ціляться з пістолетів
dogs in the midwinter, jethro tull
ID:
891848
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Поема ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 16.10.2020 12:14:03
© дата внесення змiн: 16.10.2020 12:14:03
автор: Alisson
Вкажіть причину вашої скарги
|