"Вставай, вже сьома ранку!" І встає,
і йде знов на роботу чи навчання,
а котик грається - свій хвостик дістає
і чується безклопітне нявчання
"Шуруй на сьомий поверх!" І біжить,
шукає документи, акти, папки,
а котик вже наївся дома й спить,
закинувши на ті папери лапки
Якщо є вибір, у наступному житті
ми будемо, як котики щасливі,
і в тій нашій щоденній простоті
забудуться нехай віки бурхливі
А поки час ще є і кіт не спить,
лежати з ним і грітися ліниво,
лежати з ним і хай весь світ мовчить!
І слухати, як муркає сонливо