Є інший світ і цінності там інші,
Панує в нім лише душі краса.
І линуть рими з уст, розкішні вірші.
Цінніша діамантів лиш – роса.
Літають люди, правда, є ще піші,
Залежить як окрилена душа.
Прекрасний світ й такий багатогранний,
Бо правлять в нім лиш Віра та Любов.
І не знайомі їм криваві рани
Душі та тіла – в них небес покров.
Хоч золоті дахи там, посуд, крани –
Нема ні вибраних, ані «богів».
Історія красива тут й своя,
Не знають люди про рабів і війни.
Не треба їм ні «рад», ні короля,
Повага – від малого. Душі – вільні.
Життя будують радо і з «нуля».
Не пеститься егоїстичне «я».
У краї тім шанується святе.
Слова тут не пускаються на вітер.
Буття не проживається пусте,
Бо душі змалку розвивають діти
Літати щоб, бо інше все – просте,
Всевишньому всі дякують за те.
Панують тут Любов і Світло, й Мир,
Ні темряви, ані гріха важкого.
Немає в них призначених офір,
Пильнує ревно кожен ока свого.
Відкритий з кожним з нас прямий ефір…
Розкуйте душі з темряви земного!
19 червня 2018
(с) Валентина Гуменюк