-
Найвища цінність – то людське життя:
У розмаїтті радощів і смутку,
В розпуці втрат і в захваті здобутку,
У єдності гріха і каяття –
Допоки серця чується биття.
Ляга життя дорога невідома
Через квітучі росяні луги,
Через поля, закутані в сніги,
Через яри, байраки, буреломи,
Крізь тінь і світло, і снагу, і втому.
На ній – і біль, і гнів, і душ тепло,
Жорстка реальність і наївна казка,
І безоглядна незрадлива ласка,
І правда, й кривда, і добро, і зло,
Й любові невичерпне джерело.
Допоки серця чується биття,
Сприймаю світ сповна, наскільки вмію:
Сміюсь і плачу, згадую і мрію,
До крихти всі збираю почуття
Зі скарбу найдорожчого – життя.