Сьогодні літо землю обпіка,
а клумби дивляться й сміються:
гуляє котик з радістю на вусах
і злизує краплинки молока,
і гордо мружиться в небесний диск,
і сонцю світиться безжурно,
на кожну витівку його ажурну,
на вишитий між листя блиск,
потягується солодко в траві
і кублиться клубочком теплим
ранковим круасанчиком щоденним,
лежить у квітах і дріма собі.
Сьогодні плавиться асфальт в смолу,
а люди усміхаються на муркіт,
на чорнобривниковий шурхіт
і мордочку серед квіток руду