є чотири періоди аромату чебрецю
перший - то рання весна
коли ти йдучи заклопотаний чи спішачи
чогось зупиняєшся
озираєшся
і лише через кілька секунд розумієш що пахне чебрецем
хочеш глибоко вдихнути
затягти в себе до вершку до ключиць
а потім аж до скронь той аромат
але не виходить бо він сипучий
мов павутинки в повітрі що руйнуються від різкого необережного руху
і ти йдеш далі
не отримавши чого хотів
але отримавши достатньо
і всміхаєшся - почалось
другий період починається як наступає гнилень
приходить зі своїми грозами і напуває трави такою зеленню
що очі не звиклі до польових одкровень
теж зеленіють і наповнюються соками
і тоді зась щось почути
можна лише увидіти або всліпнути
і лиш як приходить шаленець липень
завойовує все
і коронує кожну царинку вінком
тоді вже від того аромату ніде втекти
він обплітає легені і проростає з кінчиків пальців
серпень то втомлений червень
і тоді починається третій період
дощі приводять землю до тями
вона відпускає своїх полонених
починає дихати мирно і глибоко
і в кожному видиху чебрець і тепле сіно
четвертий то відсутність аромату чебрецю