Мамочко, де ти? Чи я тобі снюся?
Ти часто до мене приходиш у сни.
Так добре тоді, що проснутись боюся,
У Господа прошу: цю мить зупини.
Мамочко, де ти? Які в тебе очі?
Як небо блакитні, чи карі, як ніч.
Якби я могла, то побігла б щомочі,
Як вітер побігла б до тебе навстріч.
Мамочко люба, цей лист пише доня.
Не вірю нікому, що я сирота...
Я ж знаю, як пахне в тебе долоня,
Вона пахне домом, рідна моя.
Кажуть ця ніч була тиха й духмяна...
Листочок на пам"ять ти дала мені:
"Тебе, моя люба, звати Мар"яна".
Ім"я, наче спадок дарую тобі."
Біла подушка сльозу заховає.
І я знов помрію: хай мама у сні
Бантики в коси мені заплітає
Й очі у неї будуть трохи сумні.