Ловили у морі медузи.
Комусь це здавалось безглуздим,
Сачком величезним із хвилі
Хлоп’ята малі загорілі,
В пісочку вже вириті лузи.
Ось так зачиналась відпустка:
Тіла ще як перкаль і пустка.
Колонії слизистих в морі,
Рудих і хвостатих – на горе,
Ще й пані з сачком, як та гуска.
Вкривається пляж весь тілами,
Коптяться неначе салямі.
Відважних у море щось мало,
Хоча і чистішим вже стало.
Таке своєрідне татамі,
Руді «зубоскалять» хвостами.
15 серпня 2017
(с) Валентина Гуменюк